donderdag 24 december 2009

De aller-, aller-, allermooiste kerstboom van de hele wereld!!!

Ook dit jaar hebben we zodra de Goedheiligman de deur uit is, gesproken over de kerstboom. En ook dit jaar lukte het niet om hem al wat eerder in december neer te zetten. (Waarschijnlijk staat hij dan tot de derde week van januari ongeveer, gezellig.)
Al jaren hebben wij een kunstboom, eerst een brede niet zo hoog maar die moest dan op een tafeltje. Een jaar of vijf geleden hebben we deze, wat hogere maar ook wat smallere boom gekocht. Hij past prima op de plek waar wij de boom graag hebben staan.
Omdat Roos vlak voor kerst jarig is en wij dan altijd een huis vol visite hebben is het toch best lekker dat de boom niet zo'n prominente plaats in de huiskamer inneemt.Partnerlief heeft drie oudere broers en vier oudere zussen en ik heb zes oudere broers en twee oudere zussen. Ik hoef niet uit te leggen dat het met verjaardagen een hok vol herrie is. Iedereen die in het land is komt even aan en wij... wij hebben de hele dag koffie, thee en sterkers klaar staan. En met zo'n grote familie natuurlijk ongeveer 1,5 verjaardag per week!!! Kan niet op. Onmogelijk om al die verjaardagen af te lopen, ik kan ten slotte ook niet al mijn werkaanvragen laten afhangen van de familieverjaardagen.
Maar we hadden het over de kerstboom!
Afgelopen weekend is de boom binnen gezet. Daarna gezellig met z'n allen de spullen erin gehangen. Vooral de meisjes vinden alles mooi zolang het maar glimt en blinkt. Ook niet bang voor een kleurtje dus de roze lichtjes zitten erin. Papa bemoeit zich nooit zo met het aankleden van de boom. Hij zet hem in elkaar en that's it.
Iedereen was tevreden maar alleen de piek ontbrak. Iedereen heeft een eigen idee over een piek. Ik heb helemaal niets met de traditionele piek, nooit gehad ook. Wat me aanspreekt dat jaar, dat doe ik bovenin de boom. Er hebben wel eens wat veren bovenin de boom gezeten of een grote hortensia in de kleur van de rest van de kerstversiering, net hoe het uitkomt en wat me aanspeekt.
Dus dit jaar in onze kindvriendelijke boom nog geen piek, wachtend op wat ons voor passends voor handen zou komen.Toen wij de volgende morgen uit bed kwamen was de man des huizes al naar zijn werk vertrokken. Het was de geboortedag van Roos, dus een klein beetje speciaal. Op tijd uit de veren want om de week op maandagmorgen helpt iemand mij met het vervelendste werk ter wereld - HET HUISHOUDEN!!!! En zij wees ons op de meest waanzinnige piek die we al die jaren hebben gehad... had Cor voor het naar zijn werk gaan één van Lente haar favoriete varkens boven in de boom vast gemaakt - zijn bijdrage aan het aankleden van de boom...
Lente was vereerd maar ook wel een klein beetje verdrietig, zolang het varken in de boom zit kan ze er niet mee knuffelen natuurlijk. Eigenlijk niet zo'n groot probleem want Lente heeft meer dan 50 varkens. Niet alleen knuffels maar ook veel spaarvarkens, beeldjes, enz. Ze is een echte 'varkenslover' zullen we maar zeggen. Ik zal er eens een blogje aan wijden.
Uiteindelijk heeft Joey nog een piepschuim glitter kerstklokje op 't kopje vastgemaakt, als een soort valhelmpje... en alleen al daarom verdient deze mooi aangeklede boom het om een fijne tekst speciaal over deze boom te hebben op mijn blog.
Ik wilde het jullie allemaal niet onthouden!!!
En toen we gisteren de zoete inval hadden voor de verjaardag van Roos kon iedereen de aller-, aller-, allermooiste boom van de hele wereld zien!!!

Wij wensen iedereen fijne kerstdagen en veel liefde, geluk en gezondheid voor 2010.
Gezin Lenteroos.


7 opmerkingen:

 1. wat is hij mooi...gezellige woonkamer...onze piek dit jaar is een kabouter, een gebreide kabouter van mijn jongste zoon, hij zit op een steinerschool en leert daar al breien, vanaf ze zeven zijn maken ze eerst een bal en dan een kabouter, en hij was zo mooi dat ik hem vastgemaakt heb als piek, en dat vond menno ook heel lief...
  geniet nog van de kerstsfeer, in je mooie woonkamer! xje

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hij is biggetjesprachtig!!
  Fijne dagen! Helaas eindigde onze dag vandaag in een kind met oorpijn... iets wat je je niet echt wenst op zo'n dag, maar daar is helaas niets aan te doen! Hij voelde zich helemaal ziek, dus dat is nog vervelender voor hem natuurlijk....

  Groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 3. @ Astrids - veel beterschap voor je kleine grote zoon!

  Anneke.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik vind de piek alvast heel erg apart. Wij hebben een gewone sobere witte.

  Lente en Roos: wat heb je toch mooie namen. Ik hoop stiekem nog op een meisje en droom zo al weg met "namen", haha.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. @Sandra - is het al zover? Ben je zwanger? In dat geval van harte gefeliciteerd...

  BeantwoordenVerwijderen
 6. :-) wat een prachtige boom.
  Veel plezier bij al het feesten.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wat een héérlijk verhaal over de kerstboom. En inderdaad ik vind het varkentje bovenin de boom mèt valhem, helemaal geweldig! Hahaha, ik zie het helemaal voor me, manlief vroeg uit de veren ziet een schattig knuffelvarkentje, formaat piek, en ploep in de top van de boom met prachtuitzicht!!! Een prachtverrassing!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen