woensdag 4 november 2009

De herfst is nu echt begonnen...

Wanneer de herfst 'echt' is begonnen krijg ik altijd een beetje last van de herfstblues. Ik kan niet meer te pas en te onpas op mijn fiets op pad zonder een nat pak. Daar baal ik dan een beetje van, ik moet altijd wennen aan het 'meer' thuis zijn. Daarom ben ik gisteren begonnen de fleurigheid in huis wat meer te benadrukken...

Ik geniet in de herfst uiteindelijk wel weer van het binnen zitten, de kaarsjes gaan weer eerder aan, we eten wat andere gerechten, ik bak regelmatiger zelf brood en doe van alles om de sfeer van het seizoen te benadrukken.


Daarentegen heb ik niet het gevoel altijd maar overal naartoe te kunnen wanneer het in me opkomt. Alles hangt ten slotte af van het weer wanneer je een hekel hebt aan fietsen in de regen. (Of met de gladheid... vorige winter viel ik door de gladheid met mijn fiets en brak mijn enkel/been; Toen had ik pas een opgesloten gevoel, in een rolstoel in huis, afhankelijk van andere mensen... Wellicht dat het dit jaar dan wat meer mee zal vallen...)

Ik heb een gezellig gekleurd blad op de tafel staan waar zo'n beetje alle waxinelichtjes bij elkaar op staan. Daat geeft 's avonds ook nog behoorlijk wat sfeerlicht.

Natuurlijk mogen bloemen niet ontbreken bij het huiselijke gevoel. In de zomer zet ik eigenlijk nooit bloemen neer, gaan snel dood en ik ben nauwelijks binnen te vinden. In de herfst daarentegen neem ik al snel een bosje mee, staat zo gezellig...

Ik heb een paar winters geleden een cursus mozaïken gedaan en daar deze tegel gemaakt. Het is eigenlijk een spiegel met een hele brede rand. Op het spiegeltje staat nu een klein bloempotje waarvan ik de onderrand ook het gemozaïkt. Nu even zonder plantje, daarom de bloemen er maar op gezet. Mozaïken is ook heel leuk om te doen... Wellicht is er deze winter wel weer een gezellige cursus...
Op de houtkachel staan 9 vaasjes met kunstbloemen in verschillende kleuren. Doet ook zo gezellig aan. Wanneer de kachel aangaat moeten natuurlijk de vaasjes eraf, maar voor zulke leuke vaasjes is altijd een plekje te vinden.
In de hal naast de voordeur staan glazen flessen die ik al jaren heb maar nog altijd supermooi vind. De kleur blijft me aanspreken en ook de verschillende modellen blijf ik prachtig vinden. Ze verhuizen regelmatig van plaats door het hele huis heen maar staan uiteindelijk nooit in de kast, daar zijn ze te mooi voor...

2 opmerkingen:

 1. Leuk al die kleurtjes in huis!! Ik heb laatst een boomstronk met een amarillisbol erin gekocht, dus nu de eerste puntjes groen begint te vertonen, kaarsjes ernaast, ja... gezellig!
  Ik ben stiekem ook al een beetje met de kerst bezig....heb al bedacht waar nu in ons nieuwe huis de kerstboom moet komen enzo, dat najaar brengt je toch weer op een heel andere gedachte dan in de zomer!
  groetjes Astrid

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik hoop dat je deze herfst droger doorkomt dan vorig jaar. Maar ik zie aan mijn zoon die tegenwoordig 6 km heen en 6 km terug van school moet fietsen dat hij geregeld nat en ik ben blij dat ik 2 paar schoenen voor hem gekocht heb, zodat ze goed kunnen drogen!! Wat een práchtige blauwe flessen verzameling heb je, die kléur!!!! Wauw!!!

  Maar even wat anders over die toile stof. Die heb ik al een tijd geleden gekocht in Waddinxveen, alleen was het het laatste stuk (snik). Maar.....!! Ik heb ook zwart-witte toile stof gezien in een webwinkel www.hiphandwerk.nl. Je kunt ze wel mailen om te vragen hoe de stof is! Of misschien dat ze een monster willen opsturen?? Ik hoop dat het lukt, want het is inderdaad zulke leuke stof! Succes!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen