dinsdag 8 juni 2010

De vuile was buiten hangen...

Met dit lekkere weer hangt bij mij de was altijd buiten. De was wappert lekker, ruikt schoon en fris en het is ook nog eens goed voor het milieu en de portemonnee.Toen ik vandaag de witte was buiten ging hangen zag ik dat de was niet zo wit is als wit hoort te zijn...Want wij dames of soms ook mannen weten natuurlijk best het verschil tussen wit en wit... En dat het wit van de buurvrouw altijd witter lijkt dan eigen wit of was dat iets met gras en groen... speelt natuurlijk ook een rol.De meeste vlekken zijn er uit op die paar hardnekkige na en de was ruikt zo schoon en fris dat je het ruikt wanneer je in de buurt van de droogmolen komt.Of komt het verkleuren omdat ik af en toe per ongeluk een kledingstukje met een kleurtje er tussen heb zitten??? Oeps - ahum - schaamschaam. Maar die kledingstukken geven niet af, zou toch de hele was niet moeten kunnen kleuren naar off-white... want dat is af en toe de kleur van de was hier.

Ik probeer van alles - verschillende wasmiddelen gebruikt, voorwasjes, inweken, van die potten met bruispoeder, hoge temperaturen - lage temperaturen en noem het maar zo gek niet op. Maar bij mij is wit nog steeds niet altijd witwit.

Wil iemand die het geheim weet van de witte witte was dat met mij delen??? Alle tips zijn welkom...


11 opmerkingen:

 1. Als ik er achter kom dan geef ik het graag door enne andersom natuurlijk ook, hè. Want een stralende vlekkeloze en vooral spierwitte was lijkt me heerlijk!!

  Ik heb inmiddels mijn was naar binnen verhuisd, want het onweert (jakkes)!!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Zou het zo ook niet weten joh, denk dat het ook wel ligt aan de hardheid van het water.

  Je zult vast niet de enigste zijn met dit probleem.Hopelijk krijg je er een oplossing voor.

  gr Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik leg mijn witte was, met vlekken wel eens kletsnat op het gras in de zon.( men noemde dat vroeger bleekveld..)
  daarmee krijg je ook grasvlekken uit broeken.
  Gewoon nat in de zon..
  groet, cobi

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Geen idee met die was! Maar wat waddenhout zegt doe ik ook wel eens. In ieder geval bedankt voor je steun!!! Het voelt soms eenzaam, dit gedoe en je hebt me oprecht geraakt, dank je!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Oeps dit kleurtje komt me bekend voor!! hihihi
  Hoe doen ze dat toch hé ik vraag het me ook altijd af!! Wat een gezellige site heb je zeg!! Ik ga je volgen hoor!! al was het alleen al om al die computer onderdelen hihiihhi Mijn man is ook heel errrugggg!!!
  Ik wens je een hele fijne avond en als je zin hebt kom dan ook eens bij mij achterom
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik weet het echt niet, weinig tips stromen er zo binnen, maar die van het gras doet mijn moeder ook altijd. Zij is een echte vlekkenverwijder kampioen, dus ik zou zeggen. Alles in het gras en drogen maar!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De tip van het drogen op het gras had ik van mijn schoonmoeder ook gehoord. Een nadeel is dat ik geen gras heb en op de tegels is wel een beetje vies denk ik. (Is de ene kant schoon maar de andere kant weer vies... whahahaha). Ik kan natuurlijk altijd nog naar de plaatselijk voetbalclub met m'n witte was... of het hondenveldje...
  (... of een staand wasrek waar iets op kan liggen...)

  BeantwoordenVerwijderen
 8. dat de was niet zo wit is , komt omdat er vaak een synthethische draadje bij zit. Ondergoed voor het elastisch maken enz. Doordat je altijd wel witte was heb waar toch een kleurtje inzit (theedoeken , vaatdoeken bedenk zelf de andere dingen maar )zorgen die kleurtjes dat de synthetische garens verkleuren. Je heb de de oplossing van je vraag alleen lost het het probleem van niet zo,n witte was niet op. Gr. Cisca

  BeantwoordenVerwijderen
 9. ik heb gemerkt dat ik met ariel de vlekken er goed uit krijg, maar met sunil de was witter wordt. En voor fijne was helpt Dato ook erg goed. ik heb geen aandelen, maar wel een witte was :)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Zelf wassen wij de witte was met zeeppoeder, en niet meer met vloeibare wasmiddel.
  De was is nu een stuk witter,in poeder zit wat bleekmiddel.

  BeantwoordenVerwijderen