woensdag 1 september 2010

Voor het eerst in mijn leven... inhaken...

Deze zomer na het afronden van het topje van mijn dochter, hier schrijf ik er over, had ik geen haakwerkje meer te doen. Gelukkig had ik nog een tasje met wat restjes katoen bij me. In een tijdschrift zag ik een foto van een ingehaakte hanger.


Een beetje grof gehaakt maar helemaal leuk. Helemaal passend in de sfeer van de omgeving.

En een stap voor stap werkbeschrijving...
Toevallig nog wat leuke kleurtjes bij elkaar kunnen scharrelen in roodtinten.
Op een rijtje ziet het er zo uit...
De kledinghanger vinden had nogal wat voeten in aarde... Op je vakantie adres zijn geen houten hangers op voorraad meestal zijn er er maar twee hangers per kast... en als ze er al waren - waren ze natuurlijk niet voor mijn gebruik -. Gelukkig gaan wij op vakantie in een regio waar kofferbakmarkten schering en inslag zijn. In de regio waar wij wonen bestaat dat niet eens - zijn er traditionele rommelmarkten.


We waren dus bij de kofferbakmarkten gebleven... Iedere dag is er wel ergens een kofferbakmarkt of iets anders waarbij men de klep van de auto open zet - hun hele hebben en houwen op straat mikt op een kleedje en het verkopen kan beginnen. Ik kan me daar ook nooit beheersen - de oude zooi van een ander is altijd leuker dan eigen oude zooi - maar moet er rekening mee houden dat al het gekochte ook weer mee naar huis moet, samen met de vakantiebagage. En dat is een beetje een lastige, zeker in combinatie met een partner die altijd alles oude zooi vindt en het liefst alles lekker weggooid. Maar gelukkig had ik deze keer een goed doel - een houten kledinghanger!!!

Best een beetje lastig - er waren er heel veel maar allemaal met kleding erop die naar mottenballen rook - en daar zat niets naar mijn gading bij. En het wilde ook niet lukken een hanger te kopen zonder het kledingstuk.

Tot,... er zo'n alleraardigst oud manneke krom gegroeid over zijn kleedje mij een hanger gaf. Hij zei dat hij niet aan kon zien dat niemand mij een hanger wilde verkopen en hij zou het goede voorbeeld geven. Want... wat je zaait zal je oogsten... zei hij een beetje harder zodat veel mensen het horen konden...

Natuurlijk ben ik in de periode daarna nog een aantal malen bij die man wezen 'shoppen'. Bij zulke bijzondere mensen kan je toch ook gewoon niet wegblijven???
In de vakantie, willekeurig, de kleurtjes aan elkaar gehaakt met vasten tot het werkje om de kledinghanger zou passen en vastgenaaid. Ik ben er helemaal blij van geworden!
Bij thuiskomst er snel een jurkje aangehangen om te kijken hoe dat zou staan en hangen. Het staat erg leuk en het hangen is ideaal, die ellendige bandjes van jurkjes en rokjes glijden er ten minste niet steeds weer af.
Later nog met andere katoenrestjes deze kinderhanger omgehaakt. Leuk om te doen en leuk om te zien. Zo kom ik ook weer eens van de restjes af.
De grote vraag die nu speelt is: Waar haal ik van die leuke oude houten hangers vandaan??? Die kinderhangers kan je overal wel krijgen maar die oude grote houten kledinghangers zijn volgens mij van de aardbodem verdwenen...
Wie heeft er een goede tip voor mij waar ik ze vandaan kan halen???Is er nog iemand die belangstelling heeft naar de PIF actie waarover ik hier schreef??? Opgeven kan nog - alleen de eerste drie doen mee .- Dus kunnen er nog twee bij...


8 opmerkingen:

 1. Wat geinig ziet dat er uit !! En misschien moet je voor die kledinghangers nog een paar kofferbakmarkten af ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat zijn ze leuk!!
  Helaas ik weet ook niet waar je ze kunt krijgen!
  fijne avond
  Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hai ik zag net dat je mij gevraagd heb over onze plavuizen.
  Wij wonen in een jaren 30 woning met houten vloeren en daaroverheen hebben we plavuizen gelegd.
  Geen vloerverwarming dus maar doordat we een kruipruimte hebben is het niet zo koud.
  En Ik zou nooit weer iets anders willen hebben.
  We hebben hier 3 honden en 2 katten `dus elke dag dweilen en klaar is kees.
  Ook zonder vloerverwarming is het prima te doen.
  Fijne dag en ik hoop dat je wat aan mijn uitleg hebt.
  groetjes Yolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Echt leuk! Ik koop regelmatig van die gehaakte kleerhangers in de kringwinkel, en die zien er nog een tikje anders uit, maar dit is erg leuk! En ik snap het patroon, ook niet onbelangrijk.
  Bij ons in de kringwinkels liggen er regelmatig van die houten kapstokken.
  Ik woon in Deurne bij Antwerpen, en ga vaak naar één van deze drie:
  -St- Jorispoort 29, 2000 Antwerpen
  -Kroonstraat 166, 2140 Borgerhout
  -Vosstraat 305, 2100 Deurne
  Ik denk dat je gewoon eens naar een kringwinkel kan bellen of ze er binnen hebben, en dan langsgaan.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi hoi! Nou ik ga hier voor je kijken hoor! Neem ik er voor mezelf ook direct een paar mee. MAar er is wél een maar: als ik ze heb, kom ik ze bij je brengen en wil in ruil een ochtend priveles vasten haken. Deal? ;o)

  Ik weet trouwens wel een kofferbakverkoop in Hoek van Holland. Niet écht om de hoek, maar nog redelijk aan te rijden (krap half uurtje?).

  En als ik de hangers hier kan vinden, geef ik je nog even de tip door. Via mail dan hé? Anders worden ze straks zo voor de neus weggehaald ;o)

  Mooie vrijdag!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk! En ook leuk om het verhaal erbij te lezen :o)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Erg leuk en de jurkjes of wat dan ook glijdt er ook niet meer af.... dat heb ik altijd! Ik heb een tijd geleden bij Ikea wel dit model houten hangers gekocht (zonder dat broekstangetje zeg maar), weet niet of ze ze nog steeds hebben. Groetjes Astrid
  PS: in Hoek van Holland hebben ze trouwens 1x per mnd een kofferbakmarkt, een supergrote, dus zoek even voor de data!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. ja, leuk zijn deze! leuk om buiten de kast op te hangen. lekker vrolijk. ik ben ook blij met de bijkeuken aan ons nieuwe huis! :) maaruh wassen ga ik er niet doen ;) haha, hier noemt iedereen het nu mijn hok maar daar komt dus mijn atelier, joepiiiieee! en dat gaat de eerste kamer zijn die af is, binnen nu en 2 weken! yes!

  BeantwoordenVerwijderen