zondag 28 augustus 2011

Gehaakt rokje (en houtkachel)...Hier koos Lente een paar kleurtjes die haar wel mooi leken. Ik begon in het wilde weg te haken totdat ik genoeg inspiratie had om er iets in te zien wat het zou worden!!!
Lente is helemaal blij met haar rokje maar voor het mooie was hij iets te groot. Zolang zij bleef zitten bleef het rokje ook wel zitten... Maar bij drukke spelletjes ging het helemaal mis... Af en toe kon zij geen stap meer verzetten omdat het rokje onderaan haar enkels zat...


Dat hebben we opgelost met een mooi vlechtwerktouwtje en daar onderaan twee gezellige pompons. Nu ging het katoen dus schoon op. Een goede pompon maken was ook best nog lastig - de ene keer te weinig katoen, de volgende keer niet goed vast gemaakt zodat er een pompon met haaruitval aan het rokje zat.

Maar nu geloof ik toch dat het voor elkaar is!!! Het rokje zakt niet af, ook niet wanneer zij beweegt en de pompons hebben nog steeds iedere dag na het dragen van het rokje evenveel haren...


(Op de bank ligt nog één van de mislukte pompons...)

Nu vraag ik een beetje aandacht voor de houtkachel. Toen wij dit huis kochten, 15 jaar geleden, was ik helemaal verliefd op die prachtige houtkachel. Afgelopen winter hebben we een etage op ons huis gekregen (zie hier) (en we zijn nog niet klaar met verbouwen zie workmate midden in de huiskamer) en hadden we de keus de schoorsteen door te trekken naar boven of afscheid te nemen van het zelf stoken. Dat was een lastige...
Niet dat de kachel dagelijks aan was in de winter maar af en toe lekker een beetje fikkie stoken is toch erg leuk - vooral wanneer je niet te dichtbij zat, want de kachel is zo heet dat de haren van je benen schroeiden wanneer je langs liep.
Nu is dat probleem opgelost - de kachel kan niet meer aan omdat wij ervoor hebben gekozen het rookkanaal niet door te laten trekken naar boven... Erg jammer en het doet een beetje zeer dat de kachel nu weg moet!!! (Het was ook wel meer mijn ding dat het ding van Cor. Hij benadrukte de nadelen - de meubels niet kunnen verzetten in huis en het huis boven bleef koud omdat de thermostaat niet aan sloeg. Dat zijn we met elkaar eens.)

De kachel gaat in de verkoop (snikerdesniksniksnik).
Voor nu: Is er iemand die belangstelling heeft voor mijn altijd met veel liefde onderhouden houtkachel??? Het doet mij een beetje zeer dat hij weg gaat (maar ik weet dat ik straks blij ben wanneer de meubels ook eens anders gezet kunnen worden). De kachel doet het als een tierelier is alleen haast niet te tillen - dus alleen geschikt voor mannen met spierballen...
Bij belangstelling: ik heb er nog betere foto's van en de kachel staat nog in de huiskamer - kan daar worden bekeken.3 opmerkingen:

 1. Superleuk, dat rokje! Oh en die houkachel, mooi. Wij hebben een rookkanaal, het lijkt me leuk om daar over een poosje (als Moos wat ouder is) een houtkacheltje te hebben. Ik snap dat het wegdoen met pijn in je hart gaat.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kijk je even op mijn blog?? Je won mijn give-away!!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Als eerst: Dankjewel voor je reactie op mijn blog ;)..superlief!

  En dan nu (hihi, klinkt net alsof er heel wat gaat komen), maar dat rokje is echt heel leuk en mooi opgelost met het vlechttouwtje en de ponpons (pompoms?)..ook wel handig ja, want om nu iedere keer een beweging te maken met een rokje wat daardoor op je knietjes hangt, schiet niet zo op ;p..

  Een houtkacheltje kunnen we hier niet kwijt helaas..maar ze zijn idd ó zo leuk!..je zal er heus wel een gegadigde voor vinden, lijkt me..

  Fijne avond :)

  BeantwoordenVerwijderen