vrijdag 29 januari 2010

De boodschappen...

Ik lees regelmatig bij medebloggers iets over het doen van de boodschappen en de nadelen of voordelen daarvan. Sinds een aantal maanden bestel ik wekelijks mijn boodschappen en laat ze thuis bezorgen. Dat bevalt me heel erg goed. Achter mijn computertje kies ik een bezorgmoment die in mijn agenda past en stuur daarna de boodschappenlijst door, die ik tot een paar uur voor bezorging nog kan wijzigen.

Toevallig zijn ze gisteren weer geweest en heb ik het weer binnen voor ongeveer een weekje. Langer kan ook niet want ik zou niet weten waar ik alles zou moeten laten. En stel je eens voor dat ik deze hele lading op mijn fietsje naar huis moet zien te krijgen... of iedere dag een beetje omdat de fiets het niet in één keer kan dragen... Wat een gigantische tijdsbesparing ik heb.
En al die tijd komt weer ten goede aan andere zaken natuurlijk -:).
Ik kan natuurlijk ook gewoon op zaterdag boodschappen gaan doen - samen met duizenden anderen die ook die dag in dat winkelcentrum iets moeten kopen - of rondhangen. Dan kan ik namelijk wel gewoon de auto meenemen. Maar liever vermaak ik mezelf en mijn gezin in mijn vrije weekenden met andere dingen. De dag een beetje rustig aan beginnen en daarna iets aktiefs doen (neeeeheeee... geen boodschappen...). Gewoon iets wat in ons opkomt - bij voorkeur zonder stress en gejaag. We jagen de hele week al naar school, feestjes, werk, sport, clubjes, enz.

En wat ook nog zo mooi is aan deze bezorgdienst: ze nemen de emballage gewoon weer mee - ook de statiegeldkratten van eerdere bezorgingen. Jaja, ik ben fan van spa Marie Henriëtte...


5 opmerkingen:

 1. Ohw ja wel heel handig :-) We hebben net de weekboodschappen weer binnen. Althans dat hoop ik ;-) ws hebben ze de hele voorraad binnen een paar dagen opgevroten hihi. Maar ik ga daar zeker eens kijken of ze hier ook bezorgen, je staat dan ook minder bloot aan impuls aankopen dus dat scheelt dan weer in de portomonee :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb grote boodschappen besteld nu voor een maand en morgen bezorgen ze die. Daar zit wel geen groenten, fruit, eieren enzo tussen. Wel melk, conserven, choco, jam, rijst, ...je weet wel. Ik hoop zo ook wat tijd uit te sparen en op woensdagnamiddag en zaterdag doe ik ook NOOIT boodschappen. Het is nu de bedoeling dat ik slechts op maandag en donderdag nog vers fruit en groenten insla en dingen die ik "vergeten" ben.
  Chocomelk en fruitsap haal ik om de 3 weken bij de Oxfamwinkel.
  Ik hoop dat het bij mij een beetje gaat meevallen en ik niet elke dag toch in de winkel ga staan voor bv.zout of afwasmiddel.
  De prijs voor deze boodschappen viel me alvast mee. Het zou rond de 250 Euro zijn. Normaal heb ik alles in toch steeds voor een 1000 Euro aan eten en drinken enzo.

  Alleszins: het is even werk zo op de PC, maar ik ga ook een poging wagen zo.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Handig zeg. Maar niet alle winkels hebben dat toch?
  Ik ga eens kijken of de Hoogvliet ook laat bezorgen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ach, hier in drenthe doet albert niet mee hoor. Geen bezorging in onze omgeving, maar voor mij is dat ook geen probleem want ik woon op een steenworp afstand van de Aldi en met 5 minuten fietsen ben ik in het centrum (Dirk, AH, Super de Boer, Lidl en nóg een Aldi...). Maar ik kan mij voorstellen dat je het heel handig vindt! Vooral voor werkende stellen en ouderen is het reuze handig. Misschien komt het hier nog wel eens...we lopen hier met alles tien jaar achter (mindstends, en we vinden het prima zo, haha!)...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier wil die winkel ook niet bezorgen hoor! dus kost ons dat elke week minstens twee uur.Correctie de dorpssupermarkt bezorgt wel maar daar is alles zowieso al twee keer zo duur dus dat vind ik geen optie.
  Gelukkig doet mijn man vaak de wekelijkse boodschappen dus heb ik mijn eigen Alb*rt.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen