woensdag 27 januari 2010

Update hexagon

Aan het eind van de zomer/begin van de herfst ben ik begonnen met het haken van een hexagon. Ik was in blogland eens aan het rondneuzen en voelde me erg geïnspireerd door attic24, die de meest waanzinnige dingen haakt. Vooral de hexagon sprak me aan.Toen was er nog geen beschrijving bij en heb ik, met een uitvergrote foto van haar blog, zelf het patroontje gezien en ben gewoon begonnen. Ik had nog wat restjes katoen en heb er een paar kleurtjes bij gekocht. Helemaal te gek - vol inspiratie lekker aan de gang. De eerste weken veel vrije tijd aan het haken en iedere zondagavond netjes het hele zaakje afhechten. Ik heb namelijk een enorme hekel aan het afhechten - vooral als dan zo'n heel sprei nog moet worden afgehecht. Dan zou het dus nooit meer afkomen - of niet afgehecht op bed?!?!?!?! (Neeeeeheeee, dat zou ik vast nooit doen...-)


Rondom de jaarwisseling moest ik de (letterlijke) draad weer oppakken en ging weer lekker aan de gang. Ik nam me voor om iedere dag één hexagon te haken en één keer per week af te hechten. Dat ging toen ook weer twee weken goed.

Aan het einde van een aantal kleurtjes was het eigenlijk wel best - een beter excuus om niet verder te haken kan je eigenlijk niet hebben... Hoewel het toch wel heel erg zonde is, er zijn al meer dan 100 hexagonnetjes gehaakt en aan elkaar. Als ik dit nou eens zou verdubbelen dan zou het sprei al bijna af zijn...Zeker als ik er weer wat foto's van heb gemaakt en er iets over ga schrijven op mijn blog ben ik weer meer gemotiveerd. Gisterenavond vroeg Roos mij wanneer dat sprei nou eens af zou zijn - ze heeft een leuk ander kleed/sprei op haar bed maar deze lijkt haar nog lekkerder slapen tijdens deze 'lange koude' winter.Dus ik vandaag tijdens deze 'lange koude' winter op mijn fietsje naar de 'bolletjes wol' winkel om een paar kleuren die (bijna) op zijn bij te halen. Nu dus geen excuus meer om niet verder te gaan.

Volgende keer wanneer ik weer aan een groot project begin kies ik wat dikkere katoen en een dikkere haaknaald. Dan gaat het net iets sneller. Ik zag dat attic24 klaar was met 159 hexagons - maar dat ga ik niet halen. Waarschijnlijk bij mij eerder 259 hexagonnetjes...
Ik zal weer updaten rond de 200 hexagonnetjes... in 2012???
8 opmerkingen:

 1. Wauw leuk hoor !! En wat een klus zeg !!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat een kleurenfontein! Dat doet mij ogen goed op deze grijze winterdag.

  Aritha

  BeantwoordenVerwijderen
 3. oooooooooooooohhhhhhhh, die vind ik echt wel super ... lekker snoezelen onder je dekentje voor tv, zaaaaaaaaaaalig !!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat mooi!
  Die site van attic24 is ook wel de moeite. Bedankt voor de tip.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. hej dat laat je toch niet liggen zeker !!!

  verder haken veel te mooi om te laten liggen ;)

  BeantwoordenVerwijderen