zaterdag 17 oktober 2009

En de winnaar is ROOS....

De afgelopen twee weken is het kinderboekenweek geweest...
Ik en mijn kinderen zijn 'echte' boekenwormen. Vooral in een periode dat er veel aandacht voor is, ook op school, is het nog leuker om te lezen of om te worden voorgelezen.
Uiteraard was ook dit jaar weer een wedstrijd op school om een verhaal te schrijven passend bij het thema van dit jaar en dat in te leveren. De uitslag van deze wedstrijd vertellen ze dan tijdens het podium. Op de laatste dag van de kinderboekenweek waar ook de ouders bij zijn. Iedere groep doet 'iets' op het podium...Hier is Lente op het podium, zij staat op de achterste rij met beide armen voor haar 'geheime' foto langs...Joey zit in groep 7 en is de grootste uit de klas. Hij steekt met 'kop en schouders' boven alle andere klasgenoten uit.Hier is Joey in aktie tijdens de opvoering van hun 'dingetje'...
Uiteindelijk gaan ze de prijs bekend maken - wie heeft het beste verhaal geschreven dit jaar???
Tot mijn verbazing komt Roos naar voren - op het podium bij de directeur (jammer dat het zo druk was en ik niet aan de andere kant kon komen om een foto te maken van haar voorkant...)
Toch nog een foto van de voorkant kunnen maken, maar aan het eind van haar optreden.
Hier staat Roos aan het einde van alle voorstellingen met haar prijs omhoog, trots te zijn, op haar gemak te poseren voor alle fotografen.
Ik had er geen idee van dat het door haar zelf gemaakte boekje zo in de prijzen zou vallen... direct na thuis komst heeft Roos haar vader gebeld om het verhaal te vertellen - iedereen die het horen wilde kreeg het te horen.
En toen zij klaar was met bellen en vertellen heb ik mijn eigen belrondje nog gedaan... hahaha...1 opmerking:

  1. Gefeliciteerd hoor! Altijd leuk dat ze zo lekker enthousiast mee doen met projecten op school! Mijn kinders zijn gelukkig ook dol op lezen. Ik merk aan Ramon, de oudste, dat dat op de middelbare school wel prettig is, want dan gaat hun huiswerk een gemakkelijker.

    Groetjes, Collie

    BeantwoordenVerwijderen