donderdag 6 mei 2010

Haken met zpagetti en refashion

Toevallig zag ik dit boekje in een tijdschrift met een paar leuke fotootjes erbij van ontwerpjes die waren gemaakt met zpagetti. Ik heb eerst maar eens gegoogled op dat grappige idee.
Omdat ik wel een soort van haakfan ben, bij periodes, en zpagetti bij mij geen bellen laat rinkelen en ik dat eigenlijk niet zo goed kan hebben - dat er iets nieuws is en ik dan niet weet wat het is of hoe het moet heb ik me snel naar een winkel gehaast om dat leuke boekje te kopen.
En wat zag mijn oog???
Een speciaal voor mij beginnende zpagetti liefhebbers bij elkaar geraapt pakketje met alle benodigdheden voor een 'kek' tasje.
Ik vroeg in die leuke winkel in al mijn onschuld of ze nog een assortiment van zpagetti hebben of verwachten.
Neeeeheeeeee, mevrouwtje - dat kan U beter zelf maken!!!
Die winkeljuffrouw zag al die vraagtekens boven mijn hoofd en voelde zich uitgenodigd het één en ander toe te lichten aan haar sukkelig kijkende klant mij.
Het zijn reststoffen vanuit de kledingindustrie die worden versneden en opgerold om te worden verkocht en dat heet zpagetti.
OOOOWWWWHHHH, dacht ik toen... ????????????????????????????????????
Een goed idee is het om uw oude jersey hoeslakens te verknippen in één lange rondgeknipte sliert of bv. oude tricot shirts...
Het begon een beetje te dagen en in gedachten ging ik het jersey beddengoed eens langs - O nee dat heb ik niet, het is niet prettig dat dat vaak in het midden van het bed ligt en aan de zijkanten je tegen de molton aankijkt, zeker wanneer de rek er een beetje uit is...

Op weg naar huis nog volop in gedachten over deze leuke manier van refashion. En een goedkope hobby waarschijnlijk. Wat oude uitgelubberde shirts verknippen of wegens gebrek daaraan op de rommelmarkt een paar oude muffe lappen tricot scoren en ik kan aan de gang.
Maar eerst het net gekochte tasje maken, misschien is het wel helemaal mijn dingetje niet.Maar natuurlijk is het mijn dingetje wel. Grote haaknaald (nr. 12) voor het snelste resultaat en haken maar. In één avondje tot bijna bovenaan het tasje. Tweede avond handvat eraan, draden afwerken, bloemetje haken en erop vastzetten.

TAAADAAA, zie hier het resultaat!!!!!!!!!!


Dat refashion kom ik wel eens tegen bij Kronova en dat heeft zeker mijn aandacht. En wie ziet aan zo'n hip tasje nou dat het eerst een laken of rompertje is geweest???
Natuurlijk weet ik wel dat dit een versuitdefabriekpakketje is geweest maar alleen het idee dat ik met een tasje rond loop en niemand ziet dat het iets anders is geweest geeft me een ............. gevoel.


Ik ga daar zeker eens iemand mee verrassen. Wanneer heb ik 100 blogs??? Of eeehhh, 50 volgers??? Is mijn eerste jaar al om??? Of zal ik een zomaar 'dingetje' doen???


13 opmerkingen:

 1. Wat mooi, je tasje! De kleur is echt wel heel mooi.
  Ik heb al eens op een andere blog die werkwijze gelezen om zpagetti te maken. Om de een of andere reden is het er nog niet van gekomen (te lui…?) om er aan te beginnen maar als ik jouw resultaat zie denk ik weer dat het toch wel tijd daarvoor wordt.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dat ziet er leuk uit. Haakt het een beetje dat spul?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een leuk tasje zeg, dacht ook dat het garen was dat je kon kopen.Dus je heb zelf repen gemaakt van tricot begrijp ik, maar hoe doe je dan de uiteinden aan elkaar of ben ik zó dom....dat ik het niet snap. Hoor het wel van je. groet Stina

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Weet je dat ik hier heel jaloers op ben, ik vind dat tasje zo leuk!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een superleuk tasje is dat geworden zeg! Ik had er ook nog nooit van gehoord, van zpagetti! Een grappige naam.

  Ik doe zeker mee aan een prijsvraag/giveaway!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Nooit van gehoord, maar superleuk en helemaal eco en duurzaam!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hartstikke leuk zeg, vooral met die bloem erop !!!
  Een heel fijn weekend en een hele mooie moederdag !!

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Heel leuk! Ik zag 'em ook al liggen bij pipoos, maar kon me bedwingen (heb nog zoveel projectjes liggen...). Maar nu ik bij jou het resultaat heb gezien moet ik toch morgen misschien nog even de stad in ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 10. leuk dat tasje. Nu heb je mij aangestoken :-)
  ga eens proberen garen te maken van een oud shirt en daarmee wat op de knifty knitter te maken. OOIT.
  groetjes Kronova

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Echt super die tas!!!!!! ben net begonnen met haken, spannend! heb je hier een patroon voor gebruikt?

  BeantwoordenVerwijderen
 12. @ Stina - nee hoor, ik heb geen repen geknipt deze keer. Je kan zpagetti in handwerkwinkels kopen of anders via internet.
  @ anoniem - ik had een compleet startpakketje gekocht inclusief patroon. Een aantal patronen zijn gratis te downloaden via de site waar je ook zpagetti kan bestellen, Hoooked.
  Succes ermee.

  BeantwoordenVerwijderen