dinsdag 11 mei 2010

Misselijke moederdag...

Dit jaar met moederdag heb ik gewerkt tot half negen 's morgens. Dat is dan altijd een beetje jammer omdat ik vreselijk kan genieten van ontbijt op bed. Hoewel,... ik me al een paar dagen een beetje ziek, zwak en misselijk voelde. Vooral erg misselijk. Iedere keer wanneer ik wat had gegeten of gedronken golfde de misselijkheid door mijn lijfje. Die nacht heb ik op het werk een emmer binnen hand bereik gehouden. Toen ik tegen negenen thuis kwam waren de kippetjes al op maar papsie lag nog lekker te ronken in zijn mandje.
De kinderen waren enthousiast en door het decibelniveau was papsie in 'no time' beneden.
Er werd wat gesmoest en stiekem gedaan en ik moest me erg geduldig gedragen.Lente had een envelop van school. De voorpret droop van haar gezicht af... In de envelop zat een rebus die ik moest oplossen. Lente ging het nakijken en ik kreeg een krulletje...
Ik moest de opdracht uitvoeren en ik rekende 'min of meer' wel op een lekkere doos chocolade...
Vooral wanneer je steeds misselijk bent zal dat goed bevallen...
In de koelkast kwam de geur van paprika's me tegemoet stond een mooi ingepakt kado. Qua afmeting kon het doorgaan voor een doosje chocolade.
Bij het uitpakken viel me het schaterlachen van de oudste twee en het spannende gezichtje van Lente me op.Daar was een prachtig zelfgemaakte spiegel!!! Ik was daar erg opgelucht over blij mee. Gelukkig geen eten!!!Ik kreeg ook een mooie broche waar Roos teleurgesteld over was omdat ze iets heel moois had gemaakt maar tijdens het strijken had de juf een missertje en legde de hama naar eigen inzicht weer terug die ik vandaag voor de derde dag draag.En als laatste nog een prachtige mand met hyacinten nog volop in knop.De dag verliep verder rustig. 's Morgens naar mijn moeder waar ik de tijd half kotsend heb uitgezeten. Na het bezoek aan mijn moeder ben ik lekker in mijn mandje gekropen, dit jaar liet ik het bezoek aan mijn schoonouders over aan man en kinderen.


En nu gaat het wat beter. Ik heb een weekje vakantie en het rustige tempo doet me goed. Rustig eten, bewuste keuzes maken en 's morgens wat langer in bed is heerlijk. En volgende week gaat het vast allemaal weer een stuk beter...

8 opmerkingen:

 1. Leuk geschreven ondanks je misselijkheid. Zo jammer dat je je zo voelde op moederdag. Veel beterschap en gelukkig een weekje rust!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beterschap en geniet lekker van je vrije weekje !!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jammer van dat werken, ik heb ook wel een eens tijd gehad met van die vlagen misselijkheid...beterschap ermee! Enneh lekker rustig aan in je vrije weekje, heer-lijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. beterschap! gelukkig is het vandaag zonnig :-) daar voel je je altijd wat beter van ...

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Veel beterschap en doe maar rustig aan.

  Groet, Sandra.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ondanks de misselijkheid een mooie moederdag!! Wordt maar heel snel weer beter!! En laat je vooral heerlijk verwennen!

  Groetjes, Collie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Vlijtig Liesje12 mei 2010 om 11:31

  Je bent goed bedacht! Vooral de broche is prachtig.
  Beterschap met de misselijkheid.

  BeantwoordenVerwijderen