zaterdag 1 mei 2010

De tuin is klaar voor het buitenleven...

Afgelopen weekend, het weekend voordat de moesson is begonnen, hebben wij het eerste deel van de tuin beet gepakt. Het was een zooitje geworden, met tegels die meer groen dan geel waren.

In sommige hoeken van de tuin lagen nog best grote hopen met bladeren jawel, al vanaf de herfst...Alles is netjes aangeveegd, de kinderen hebben goed meegeholpen.
De grijze bak kwam helemaal vol met allerlei ellende wat de winter niet had overleefd of wat was stuk gevroren. Gelukkig blijft mijn kopjesrekje altijd in orde. Het kost me alleen, na iedere winter, een ander setje kopjes maar dat geeft niets, want dan kom ik ook eens van die spuuglelijke dingen af...Eén stenen bloempotje heeft het overleefd, voor de rest is alles weggedaan.De oudhollandse pannetjes en keteltjes blijven altijd goed te gebruiken. Ik moet binnenkort eens op pad met de kinderen om de pannen te vullen met gezellige éénjaarsbloemen. Makkelijk hoor - gooi ik ze in de herfst weer weg. Waarschijnlijk is de meivakantie daar een geschikt moment voor. Wat knappen de tuintegels altijd enorm op van de hogedrukspuit...Uiteindelijk ziet dit deel van de tuin er netjes uit. Het terras waar we altijd zitten is weer glad en klaar voor gebruik.Het hele deel achter de woonkamer is dus netjes, alleen de buxusbollen weer proberen een beetje rond te maken.


Maar om het hoekje... waar het grootste deel van de tuin is - waar we altijd het zwembad neerzetten, de was hangen en de auto parkeren - is het leed niet te overzien. Daar lijkt is het een grote wildgroei. Daar is zoveel werk te verzetten, daar staat de zon op, daar is het altijd nog groener dan groen. Zowel de tegels als de begroeing... Daar hebben we meer dan een éénmalige opknapdag voor nodig - om dat voor elkaar te krijgen.
Lente bracht vast de onkruidverdelger naar die kant...
Gelukkig regent het nu pijpenstelen - een beter excuus om je niet aan het tuin opknappen te wagen bestaat er gewoon niet...
Nu zijn de kijderen deze week, net als papa, vrij... helaas moet ik werken... Wellicht dat er deze week een droge dag is??? Want de tweede week van de vakantie heb ik ook vrij...

1 opmerking:

  1. Het ziet er mooi uit! En inderdaad, vandaag kun je niet in de tuin werken. Hier regent het ook pijpestelen. (Achterhoek)

    BeantwoordenVerwijderen